Понедельник, 29.04.2024, 11:31Вітаю Вас Гість | RSS
Мукачівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 20 ім.О.Духновича

Меню сайту
Категорії розділу
Батькам [4] Позакласна робота [13]
Конкурси та виставки [48] Семінари [3]
Декади [2] Олімпіади [1]
ДПА та ЗНО [1]
Нова адреса
Адреса нового сайту школи
http://20zoshmk.at.ua/
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 12
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2016 » Март » 22 » Декада класних керівників
15:09
Декада класних керівників
З 9 по 21 березня 2016 року була проведена декада класних керівників на тему: «Краєзнавче дослідження у патріотичному вихованні школярів». У рамках декади були проведені відкриті виховні години у 5-их, 6-их, 7-А, 7-В та 9-Б класах.
10 березня у рамках дотримання краєзнавчого принципу у навчанні і вихованні учнівської молоді та з метою підвищення національної свідомості учнів, вихованні в дусі патріотизму, усвідомленні етнічної приналежності і самобутності класним керівником 6-А класу Галамба Г.Ф. було організовано тематичну екскурсію «Духовна спадщина Закарпаття» у музей прикладного мистецтва Закарпаття. Учні ознайомилися із зразками матеріальної культури етнографічних груп Закарпаття (бойків, лемків, гуцулів, русинів). Було презентовано унікальні витвори різних видів народного мистецтва, а саме: народні костюми, вишивку, кераміку, різьбу по дереву. Не залишилися поза увагою учнів стародавні знаряддя праці – прялки, ткацький верстат та інші, а також предмети побуту – вироби з дерева, лозоплетіння, гончарства та ткацтва. Учні залюбки поділилися з присутніми своїми знаннями закарпатського фольклору та презентували результати своїх досліджень з розвитку гончарства, ткацтва, лозоплетіння та бондарства у Закарпатті. Висловилися, що тільки за шанобливого ставлення до рідної культури, народних майстрів, надбань, наш рідний край, наша країна будуть процвітати.

       15 березня класний керівник Хома Ж.В. у 5-В класі провела виховну годину на тему: «Що я знаю про моє Закарпаття». Жанна Василівна поглибила знання учнів про культуру, традиції та літературу рідного краю. Діти підготували повідомлення про історію Мукачева, визначні місця Закарпаття, розповіли про герб міста; вчитель наголосила, що місто має свій гімн з яким учні ознайомили присутніх. Класний керівник запропонувала гру «Хто вони?», де потрібно було впізнати того чи іншого закарпатського письменника і сказати про нього кілька слів, потім перейшла до рубрики «Наша мова» і запропонувала завдання перекласти на українську мову діалектні слова, з яким учні успішно впоралися. На закінчення виховної години було продемонстровано сценку «Закарпатські фіґлі», дівчата класу виконали жваву закарпатську пісню «Тече вода каламутна».

15 березня класний керівник 6-Б класу Біланинець М.Ф. провела виховну годину «Люби і знай свій рідний край (7 чудес Закарпаття)». Учитель провела незвичайну подорож Закарпаттям, ознайомила з визначними місцями рідного краю. Учні підготували повідомлення і здійснювали зупинки під час подорожі, а саме зупинки: «Синевир», «Долина нарцисів», «гора Говерла», «солені печери», «липова алея» та «географічний центр Європи». Проглянули фільм «Природні скарби Закарпаття». Вчитель наголосила, що справжній патріот ніколи не забуде своєї землі, завжди буде дбати любити і цінувати свою батьківщину, берегти природу краю.

16 березня класним керівником 5-А класу Сабов Н.В. було проведено виховну годину «Україна це ти!». Учитель сформувала уявлення про родину як частину суспільства, про роль і місце родини у житті людини, наголосила на необхідність шанобливого ставлення до батьків старших і молодших членів сім’ї. Наталія Василівна запропонувала інтерактивну вправу «Сім’я - яка вона», де потрібно було підібрати 7 прикметників до слова сім’я, а також діти успішно із задоволенням виконали завдання продовжити речення. Учні досліджували минуле своїх родин, готували проекти «Родовідне дерево» і представляли їх. Вчитель наголосила, що вивчення своєї країни потрібно починати з вивчення власного родоводу, тому що саме з наших родин складається міцна держава. Діти читали вірші і заспівали дитячий гімн України. Класний керівник побажала всім любові від батьків, поваги від дітей, а щастя і здоров’я від Бога.

17 березня класним керівником 6-В класу Угрін Т.К. провела виховну годину «Знай і люби свій рідний край» на якій вчила учнів помічати та відчувати красу природи рідного краю та розширила знання учнів про Закарпаття. Вчитель запропонувала інтерактивну вправу «Гронування», де потрібно було до слова Закарпаття підібрати слова синоніми. Тетяна Корніївна провела подорож рідним краєм, а учні готувавши дослідження про 7 чудес природи та архітектури Закарпаття на зупинках доповідали про результати досліджень. Вчитель запропонувала творчу вправу скласти сенкан до слова край та Батьківщина, а також провела інтерактивну вправу «Народ скаже, як зав’яже», де потрібно було правильно відтворити приказки, учні розгадували кросворди, шукали зашифроване слово. На кінець виховної години діти переглянули кліп про Закарпаття і створити квітку-семицвітку.

18 березня класним керівником 7-А класу Яцура В.П. було проведено виховну годину до дня народження О. Духновича «Затаїти правду не сміючи…». Учнів було ознайомлено з біографією Духновича, з його педагогічними поглядами та його творчістю. Діти презентували свої дослідження, а саме: Духнович – громадський культурний діяч, педагог, просвітитель, письменник, філософ, історик. Великої уваги заслуговує самостійне дослідження «Духнович у Мукачеві». Віра Павлівна ознайомила учнів з афоризмами Духновича, діти жваво із задоволенням висували свої думки щодо цих афоризмів.

21 березня класні керівники Хименець А.А. і Тонкошкурова Л.І. провели відкритий захід, пошуково – дослідницький інтернет – проект «Духнович – будитель Закарпаття». На заході вчителі ознайомили присутніх з життєвим, творчим та суспільним життям діяча, його педагогічними ідеями. Учні, які були поділені на окремі творчі групи самостійно шукали, аналізували та інтерпретували інформацію. Так група «Біографи» вели дослідження щодо біографії Духновича, група «Дослідники» творче та суспільне життя будителя Підкарпатської Русі, група «Літературознавці» провели аналіз лірики О. Духновича, група «Майбутні педагоги» - досліджували педагогічні погляди О. Духновича. Діти читали вірші написані русинською мовою та презентували афоризми О. Духновича. На кінець виховної години діти переглянули кліп про Закарпаття до пісні І. Поповича «Закарпатя моє».

      Результатом виховних годин є виховання поваги до героїчно – патріотичного минулого українського народу, до культурної спадщини засобами історичного краєзнавства.
Категорія: Декади | Переглядів: 678 | Додав: Адмін | Теги: класні керівники, декада, школа 20 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Головна новина
Цей сайт не обслуговується.
Будемо раді Вас вітати на оновленому сайті


http://20zoshmk.at.ua/
Пошук
Календар
«  Март 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites